ÇOCUK HASTALIKLARI NELERDİR?
Çocuk Hastalıkları HakkındaGünümüzde çocuklarda karşılaşılan ve özellikle gelişim dönemlerde rastlanan birçok hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklar sadece çocuklarda daha sık görüldüğü için genel olarak çocuk hastalıkları adı altında ayrı bir bölümde incelenmektedir. Akdeniz anemisi, bitlenme, sarılık, ateş, kabakulak, suçiçeği, Hepatit A ve Hepatit B, kızamık ve daha birçok hastalık, çocuk hatalıkları olarak bilinmektedir. Özellikle 0-12 yaş arasında söz konusu hastalıklara çoğunlukla rastlamak mümkün olacaktır. Bu hastalıklara karşı önceden önlemler alınarak korunma sağlanabilmektedir. Bu sayede çocuğun önceden bu hastalıklara karşı savunmada olmasına olanak tanınmaktadır.
Çocuk Hastaliklari |
Çocuk Hastalıkları Tedavisi
Ülkemizin sağlık alanında en azından kötü durumda olmaması sebebiyle genel anlamda çocuk hastalıkları tedavi edilebilir düzeydir. Her türlü çocuk hastalığının mutlaka tedavisi bulunmaktadır. En çok kullanılan tedavi yöntemleri arasında ilaç tedavileri gelmektedir. Öte yandan bazı hastalıklara karşın önceden yapılan aşılar sayesinde çocuk hastalıkları büyük ölçüde önlenebilmektedir. Genel anlamda bazı genetik ve yaşam boyu sürecek hastalıklarda ise tedavi söz konusu olamayabilir. Ancak bu durum nadir rastlana ve pek sık karşılaşılmayan bir durumdur. Çocuk hastalıkları ile karşılaşmanız durumunda öncelikle bir doktora görünmeniz oldukça iyi olacaktır. Bu sayede erkenden tedavi uygulanıp, hastalıktan kolayca kurtulabilmek mümkündür.Çocuklarda Bulaşıcı Hastalıklar
Çocuklarda görülen hastalıkların bazıları bulaşıcı olmamakla birlikte, bazı çocuk hastalıkları bulaşıcı risk taşıyabilmektedir. Genel olarak kızamık, kızamıkçık, kızıl, suçiçeği, kabakulak, boğmaca, 5. hastalık ve 6. hastalık gibi hastalıklar bulaşıcı riski taşıyan hastalıklar arasında yer almaktadır. Bu nedenle bu hastalığa yakalanmış olan çocuklardan, çocuğunuzu uzak tutmak ve çocuğunuzda bu hastalığı gördüğünüz takdirde ise yine tedavisi gerçekleşene kadar tedavi altında olması daha sağlıklı olacaktır. Bu sayede bulaşma riski azalacaktır.
cocuk hastaliklari nelerdir, cocuk hastalıklari, cocuk hastaliklari caresi
Yorumlar
Yorum Gönder
Herkes yaptığı yorumdan sorumludur. Kullanıcı adınız yok ise '' Anonim '' olarak yorum yapabilirsiniz.